Araban'da firik hasadı başladı

Gaziantep'te yeşil buğday başaklarının ateşte kavrulmasıyla elde edilen firiğin yapımına başlandı

Burada gazetecilere açıklama yapan Altun, Araban Ovası'nın Güneydoğu Anadolu'nun tahıl ambarı olduğunu, onlarca kaliteli tarım ürünün yetiştiği belirterek, 2021 yılının ilk hasadına başladıklarını söyledi.Firiğin  Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaygın olarak tüketildiğine dikkati çeken Altun, İran, Irak, Suudi Arabistan, Tunus gibi Orta Doğu ülkelerine ihracatının yapıldığını onlar için de önemli bir lezzet olduğunu belirtti.

Firik pilavının bölgede yaygın olarak yapıldığını dile getiren Altun, "Kuzu, oğlak, hindi ve tavuk eti ile yenilir. Diyabet hastaları ve gelişim çağındaki çocuklar için de oldukça faydalıdır. Son yıllarda ihracatçı firmalar tarafından ABD, Kanada, Almanya, Hollanda, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde de gönderiliyor. Oralarda firik pilavı günleri düzenlenerek tanıtımı yapılıyor. Yeterli tanıtımlar yapılarak tüm dünya ülkelerinin vazgeçilmez baş yemeği olmaya aday." dedi.Firik hasadının yapım aşamalarına değinen Altun, firiklik yeşil buğday başaklarının saplarıyla birlikte traktöre takılan özel aletle biçildiğini, tarlada güneşin altında bekletildiğini, hafif ateşte kontrollü olarak yakıldığını anlattı.

 

18 May 2021 - 12:09 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haber 27 Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haber 27 hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Haber 27 editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haber 27 değil haberi geçen ajanstır.